Nidecker

JW_merkenpagina_1900x500-10

Het woord innovatie is een verzamelnaam geworden die alles en niets tegelijk betekent. Maar bij Nidecker heeft het vanaf het begin onze inspirerende benadering van productontwikkeling bepaald. Door vooruit te denken en innovatieve processen en technieken te ontwikkelen, kan Nidecker trends zetten in plaats van ze te volgen. Door de toekomst voor te stellen, creëert Nidecker het heden. Nidecker, opgericht in 1887, creëert prestatiegerichte, door Zwitserland vervaardigde rijtoestellen voor bergen. Tegenwoordig is Nidecker het oudste Europese snowboardmerk dat nog steeds actief is.

Supermatic

1

De Nidecker Supermatic is waar snowboarden op heeft gewacht: de eerste universele automatische binding met dubbele ingang. Veel merken hebben geprobeerd de instapcode te kraken, maar zijn er niet in geslaagd. De meeste van deze systemen vereisten specifieke schoenen; velen werkten niet goed in de poeder; en geen van hen was zo comfortabel en betrouwbaar als een gewone binding met twee straps. Nidecker heeft vier jaar lang een eigen oplossing ontwikkeld die al deze problemen aanpakt. Het is een echte gamechanger.

De Supermatic werkt met behulp van een geactiveerde hiback die ze Drop In-technologie noemen. Duw je voet via de achterkant naar binnen en trap op het hielpedaal om de binding automatisch in te schakelen. Dat is alles. Een eenvoudige ontgrendelingshendel maakt het uitstappen net zo snel. De straps hebben hetzelfde comfortabele AuxTech-ontwerp als de traditionele, hoogwaardige bindingen. Pas ze één keer aan en vergrendel ze vervolgens op hun plaats met de Locking, zodat je keer op keer van een perfecte pasvorm kan genieten. Het mooie van dit systeem is dat het met elke schoen van elke fabrikant werkt en dat er geen onhandig mechanisme is dat verstopt kan raken. Je kunt de Nidecker Supermatic als een gewone binding vastbinden.

Boot technology

Hoe vaak iemand ook rijdt, hoe goed hij/zij is of welke rijstijl hij/zij heeft, schoenen zijn een integraal onderdeel van de uitrusting. Het begint allemaal bij de voeten. Als ze pijn doen of het koud hebben, is snowboarden lang niet zo leuk. Dat is wat er gebeurd als de schoen te klein of te groot is.

Twee van de cruciale sleutels tot comfort zijn pasvorm en gevoel, die Nidecker heeft geperfectioneerd door het gebruik van anatomisch gevormde binnen- en buitenflowfit-leesten in combinatie met een hightech- ergonomische en asymmetrische constructie. Samen met de andere innovatieve technologieën die Nidecker heeft ontwikkeld, geven ze de schoenen de perfecte pasvorm, speciaal voor de hele dag, all-mountain rijcomfort voor alle niveaus van snowboarders.

2

Snowboard technology

3

Het is niet moeilijk om een goed uitziend snowboard te maken. Wat wel moeilijk is, is een snowboard maken wat goed rijdt. Om de beste snowboards te maken, heb je kennis van vormgeving en materiaaltechniek nodig die je alleen door ervaring op kunt doen. Met meer dan 100 jaar ervaring in de ontwikkeling van snowboards is Nidecker tot de conclusie gekomen dat het oog en de kennis van een designer altijd zwaarder zullen wegen dan die van een CAD-ontwerper. Er is niets waar Nidecker meer van geniet dan de uren rijden, conceptualiseren, delen en testen die ze in elk model in hun lijn stoppen.

Nieuwste Nidecker producten