Jones

JW_merkenpagina_1900x500-8-1_1_

Snowboardpionier Jeremy Jones richtte Jones Snowboards op met één doel: om de ultieme snowboarduitrusting te maken die ongeëvenaarde prestaties en duurzaamheid combineert met toonaangevende duurzame productiepraktijken. De helderheid in inspiratie die je in de bergen opdoet, zijn essentieel voor alles wat met Jones te maken heeft. De producten weerspiegelen eindeloze winters vol vakantiedagen, eerste afdalingen en wekenlang kamperen onder de sterren en toppen. Jones test hun in de bergen geboren ontwerpen in de praktijk, passen ze aan en verfijnen ze door gebruik te maken van geavanceerde materialen en baanbrekende constructietechnieken. Waar je ook ronddwaalt of hoe je ook rijdt, Jones Snowboards heeft alles wat je nodig hebt voor je volgende avontuur. De missie van Jones: Ontwerp innovatieve berguitrusting die prestatienormen stelt en toonaangevend is op het gebied van duurzame productie, milieubewustzijn en backcountry-educatie.

RE-UP TECH

Op enkele uitzonderingen na belanden de meeste ski’s en snowboards op de vuilstort. Re-Up Tech is onderdeel van de oplossing. Als een snowboard gerecycled wordt, bespaart het niet alleen materialen, maar verkleint het ook de totale ecologische voetafdruk door de gevolgen van het einde van de levensduur te elimineren. 100% van gebruikte snowboards kan worden gerecycled via Re-Up Tech. 95% van materiaal van oude snowboards kan worden gerecycled of hergebruikt in nieuwe boards. Geüpcyclede materialen worden vervolgens als prestatiedragers in de houten kern van nieuwe planken gestoken. Een van de vele redenen waarom Re-Up Tech zo opwindend is, is dat het ‘circulariteit’ brengt in de snowboardindustrie door afval te elimineren en oude materialen in nieuwe producten te circuleren.

Hoe werkt het?

Stap 1: Verzamel boards en stuur ze terug naar de fabriek.
Het Re-Up-proces begint met het verzamelen van boards van rijders en winkels over de hele wereld. De oude boards worden vervolgens per zeevracht naar de fabriek van Jones verscheept. Wanneer de oude boards bij de fabriek aankomen, beginnen ze met het recycling proces, samen met een klein aantal ‘C-kwaliteit’ Jones boards die in het productieproces zijn afgekeurd. De mogelijkheid om fabrieksafval te recyclen is een ander groot voordeel van Re-Up Tech.

Stap 2: Bereid de planken voor op recycling.
Eenmaal terug in de fabriek begint het recycling proces met het schuren van de bovenlaag en de basis van elk board om vuil, wax of oplosmiddelen te verwijderen. De volgende stap is het verwijderen van de stalen randen en stalen inzetstukken. De randen en inzetstukken worden vervolgens opzij gezet om ook gerecycled te worden. Het metaalvrije board wordt daarna in een pers platgedrukt om eventuele rockerprofielen of 3D-contouren te verwijderen.

Stap 3: Maak een sandwich met zes planken en snijd deze in stukken.
Zes afgeplatte planken van welk merk of materiaalsamenstelling dan ook worden vervolgens gestapeld, gelijmd en tegen elkaar geperst om een 24 lagen dikke sandwich van snowboardmaterialen te creëren. De sandwich wordt vervolgens in dunne ‘plakjes’ gesneden die alle 24 lagen gerecycled materiaal bevatten. Deze dunne plakjes worden gebruikt als prestatiedragers bij de constructie van nieuwe houtkernen.

Stap 4: Steek de ‘plakjes’ in nieuwe houtkernen
De dunne ‘plakjes’ gerecycled materiaal worden vervolgens in nieuwe houten kernen gestoken in plaats van traditioneel stringermateriaal. Omdat de lagen in de slice onder een hoek van 90 graden zijn georiënteerd ten opzichte van de kern, basis en bovenlaag, bieden ze opmerkelijke dempings- en verstijvingseigenschappen. Door slechts dunne ‘plakjes’ van elk gerecycled board te gebruiken, worden de effecten van materiaalvariabiliteit tenietgedaan. Bij het testen zijn de prestaties van elk segment, ongeacht de samenstelling, vrijwel identiek.

Re-Up Tech vermindert de impact door carbon stringers te elimineren en de boardprestaties te verbeteren. Re-Up stringers absorberen trillingen en zijn torsiestabieler dan alle stringers die Jones heeft getest. 90 graden plaatsing van hout en glasvezel biedt nauwkeurige reactie, uitstekende trilling demping, verlengde neusvormen en een verantwoord en krachtig alternatief voor carbon stringels.  

MicrosoftTeams-image_2_

Nieuwste Jones producten