Head

JS_Merkpagina_Banner_1900x500
Vanaf de lancering in 1960 heeft HEAD een reputatie opgebouwd door vernieuwde design, doordachte constructies en de passie waarmee ze zich sterk maken voor de wintersport. Met de eerste ski’s met metaal en de belangrijke patentrechten in 1955 doorbrak HEAD als een statussymbool in de wintersportwereld. Het bedrijf is opgezet door een echte pionier op gebied van skiën, Howard Head. Zijn ethos van progressie leeft door in alle producten van HEAD nu. De missie is om hoge kwaliteit voor elke atleet, professioneel en amateur, te bieden, zodat zij de beste versie van zichzelf kunnen zijn. Bij HEAD zit innovatie in het DNA. Vanuit de perceptie van het bedrijf, gaat het altijd om één ding: Innovatie

Elektronische ski-dempingsysteem

EMC (Energy Management Circuit) is een uniek en innovatief circuit dat geïntegreerd is in HEAD’s Race en Performance ski’s en deze zorgt ervoor dat de negatieve vibraties eruit gefilterd worden tijdens het skiën. Minder vibraties betekent meer stabiliteit en betere grip wanneer je tot het uiterste gaat.   

HEAD_2

Hoe werkt het? 
Gevestigd aan de voor- en achterkant van de ski, EMC zet kinetische energie om in elektrische energie die gebruikt wordt om de ski te harmoniseren. Ontdek hoe het circuit werkt: 

Innovatieve keramische piëzo-elektrisch element  
Carven, glijden en impact zorgen ervoor dat de ski buigt en vibreert. Het keramische, piëzo-elektrisch element in het EMC zet kinetische energie om in elektrische energie. 

Grafeen en carbon ingelegd circuit 
Elektriciteit verkregen door de piëzo-elektrische plaat, wordt door het circuit doorgegeven, bestaande uit een grafeen ingelegde carbon laag die in de skiconstructie is opgenomen. 

Een geharmoniseerde ski 
Het circuit behoudt de elektrische energie en filtert de negatieve vibraties eruit, wat de ski harmoniseert. Minder vibraties staat gelijk aan meer stabiliteit en betere grip voor de skiër.  

Uniek verstelbare vorm

HEAD-skischoenen staan bekend om hun nauwkeurige leest die direct uit de doos een uitzonderlijke pasvorm bieden. Maar een op maat gemaakte schoen die is afgestemd op de specifieke kenmerken van uw voeten, kan het niveau van comfort en prestatie verhogen tot boven wat de meeste skiërs voor mogelijk houden. Voor velen kunnen de enkels het meest persoonlijke en gevoelige gebied binnen een skischoen zijn. Om deze reden heeft HEAD een revolutionaire technologie ontwikkeld om de unieke specificatie van het enkelgebied aan te pakken: Liquid Fit Technology. Liquid Fit creëert de meest nauwkeurige vorm in het meest kritieke gebied van de schoen. Het is 100% flexibel, 100% comfortabel en levert keer op keer 100% prestatie. 

 

Het enige wat nodig is, is een compatibele opstartprocedure en een paar minuten om te doen. Liquid Fit wordt via een eenvoudig proces geïnjecteerd in de zakken in de voering van de schoen. Je kunt op elk moment extra materiaal toevoegen om ervoor te zorgen dat de laarzen als nieuw blijven aanvoelen.  

Zodra de Liquid Fit is uitgehard, wat slechts enkele minuten duurt, is de schoen klaar om te gaan. De ondersteuning rond het kritieke enkel- en hielgebied is buitengewoon comfortabel. Het zachte en onsamendrukbare materiaal past zich precies aan de anatomie van de voet aan met een uniforme enkelwikkeling voor maximaal comfort. 

HEAD

Nieuwste HEAD producten