Bataleon

JW_merkenpagina_1900x500-9-1

Niet veel merken hebben de afgelopen jaren zo’n impact gehad op de snowboardindustrie als Bataleon. Hun snowboards zijn voorzien van hun gepatenteerde 3BT en lopen vooral in een snowboardrevolutie. Als je op zoek bent naar snowboardtechnologie, dan staat Bataleon voor je klaar. Alle Bataleon-snowboards worden in Oostenrijk met de hand gebouwd met de nadruk op vakmanschap en uitzonderlijke materialen. De snowboards rijden niet alleen goed, maar zien er ook geweldig uit met de graphics die zich onderscheiden van de massa.

Triple Base Technology (3BT)

2324_Bataleon_Board_Whatever_04

Na veel onderzoek, analyseren en testen, kwam Bataleon met het gepatenteerde Triple Base Technology. Ook wel 3BT genoemd. Alle snowboards van Bataleon hebben een Camber profiel van tip-to-tail in combinatie met opgeheven contactpunten. Door de opgeheven punten zet je super makkelijk een bocht in. De volledige Camber zorgt dat je de volledige staalkant gebruikt voor maximale grip zonder dat het snowboard happerig wordt.

Hoe ziet Triple Base Technology er precies uit?
De zijkanten bij de tip en tail worden van de sneeuw getild waardoor je rechtdoor kunt snowboarden zonder dat de staalkant hapt in de sneeuw. Met een klein beetje druk kantelt het board en de staalkanten gaan hun werk doen. Door de Camber profiel gebruik je de maximale staalkant wat zorgt voor enorm veel grip.

AuxTech®

Bataleon bindingen hebben de meest comfortabele straps ooit ontworpen. Bataleon garandeert een perfecte pasvorm, ongeacht het merk of model dat je rijdt. De toestraps van de bindingen hebben gepatenteerde AuxTech®, een scharnierend patroon dat zich perfect om elke boots wikkelt voor de strakst mogelijke en meest precieze pasvorm. Om een perfecte pasvorm verder te garanderen heeft Bataleon alles aan de binding aanpasbaar gemaakt. Het frame van de Bataleon binding is volledig in maat verstelbaar, terwijl de highbacks een fijne afstelling van de forward lean en rotatie mogelijk maken. De binding kan in verschillende posities worden gemonteerd en gecentreerd over de schoen. Met de nieuwe Kink ladders is er nu ook de mogelijkheid om de hoek van de enkelband aan te passen. Welke boots je ook hebt, er is altijd een perfecte pasvorm.

Bataleon bindingen met Underwrap Technologie
De nieuwe Bataleon bindingen zijn gebaseerd op de Hybrid Chassis. Bataleon combineert een aluminium frame met een composiet geïnjecteerde base om de meest dynamische flexende binding mogelijk te maken. Het Fullwrap aluminium frame is verbonden met vier punten op de composiet basis. Dit maximaliseert de connectiviteit met het board voor een bliksemsnelle edge-to-edge response en een locked-in gevoel. Het Asymwrap frame van een Bataleon binding is verbonden met 3 punten van de composiet basis. Dit zorgt voor een iets mildere side-to-side flex zonder dat dit ten koste gaat van de controle van hak naar teen.

Bataleon snowboardbindingen met 3D Flex
De kleinst mogelijke footprint van de binding, met zo min mogelijk hard plastic dat het board raakt, zorgt ervoor dat je het snowboard rijdt zoals het ontworpen is. Bataleon bindingen zorgen ervoor dat het snowboard al zijn dynamische eigenschappen kan uitvoeren zonder te worden beperkt of vervormd. Rij op je board, niet op je Bataleon binding!

2324_Bataleon_Board_PartyWave_03

Nieuwste Bataleon producten