Elan

JW_merkenpagina_1900x500-2_1_

Elan is een toegewijde skifabrikant gevestigd in de Sloveense Alpen, met bijna 80 jaar ervaring in het bouwen van de beste ski’s ter wereld voor vrienden en families die een skilevensstijl leiden en helemaal voor goede tijden in de bergen gaan. De sport van skiën is een paradox. Het is een individuele sport die pas echt geweldig is als je het in groepsverband beoefent. Bij Elan draait het om goede tijden. De beste tijden zijn die met vrienden en familie in de bergen vindt Elan. Of het nu gaat om een roadtrip met het gezin naar uw favoriete lokale bestemming of een avontuur in het achterland met uw beste vrienden, het zijn altijd goede tijden wanneer u zich omringt met degenen met wie u het dichtst in de buurt bent. Skiën creëert herinneringen en herinneringen creëren banden, daarom draait het bij Elan om goede tijden.

Innovatie
Elan innoveert al tientallen jaren met één simpel doel: de ski-ervaring voor iedereen beter maken, van beginner tot expert. Tientallen jaren waarin Elan voortdurend de grenzen van het ontwerpen verlegt, daagt Elan zichzelf uit om de beste prestaties, de hoogste kwaliteit en ultramoderne producten te ontwerpen. Met deze ongewone moed wijdt Elan zich toe aan dit ene doel en het waarmaken van de belofte, om van elke dag de beste sneeuwdag te maken voor Elan-skiërs. Bij Elan bouwen ze niet alleen ski’s: ze bouwen betere ski’s, en toewijding aan het met de hand maken van ski’s is niet alleen een statement, het is een belofte. Elan-ski’s worden jaar na jaar geprezen. Ze worden niet alleen gevalideerd door testresultaten en ontwerpprijzen, maar ook door duizenden skiërs over de hele wereld.

Primetime

Primetime ski’s zetten de carvingrevolutie voort die Elan begon, door het plezier van carven op geprepareerde hellingen naar een hoger niveau te tillen. Met behulp van revolutionaire nieuwe technologie, ultramoderne constructie en een jeugdige nieuwe ontwerpfilosofie brengt Primetime het plezier terug bij het carven.

Met PowerMatch-technologie wordt de constructie van de ski afgestemd op de manier waarop de skiër kracht op de sneeuw zet, waardoor de skiër een meer natuurlijke controle krijgt over de binnen- en buitenranden voor het meest intuïtieve gevoel tijdens de bocht.

Primetime_Samo_Vidic_Vogel_ACTION_MEAT_High-Res-0P2A7364
  1. Power Match Technologie: deze geavanceerde technologie zorgt ervaar dat de bouw van de ski wordt afgestemd op jouw behoeften, voor een optimale krachtoverdracht van jou naar de sneeuw. Je zult het verschil voelen in elke bocht!

  2. Amphibio technologie: het unieke profiel combineert klassieke camber aan de binnenrand met rocker aan de buitenrand. Met het Amphibio-profiel heeft deze ski een baanbrekend ontwerp dat rocker- en camber-profielen combineert om linker- en rechterski te creëren.

  3. Dual Density Woodcore: de kern van de ski is samengesteld uit zorgvuldig geselecteerde houtsoorten die in verschillende samenstellingen tot een solide kern worden gelamineerd. Dit stelt de ontwerpers in staat om volledige controle te hebben over alle eigenschappen van de ski.

  4. Dubbele TI-versterking: de plaatsing en hoeveelheid Titanal-versterking variëren bij elk model, zodat elke Primetime-ski is afgestemd op jouw specifieke behoeften en voorkeuren.

Voyager

In onze nieuwe wereld blijft één ding glashelder: toegewijde skiërs willen hun kostbare vrije tijd nog steeds in de bergen doorbrengen. Elan komt daarvoor met iets nieuws: Elan Voyager, ’s werelds eerste all-mountain ski die opvouwbaar is. Het resultaat is een ski waarmee je het wachten aan de extra grote bagageband kunt omzeilen. Een ski waarmee je pistes kunt carven, door poeder kunt zweven en in de kofferbak van je auto kunt passen met voldoende ruimte voor andere bagage. Het is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van de reizende skiër, die gepassioneerd is over het vinden van een balans tussen een druk schema en een gezonde levensstijl.

Het geheim van de Voyager is de revolutionaire Connect Technology® van Elan, die gebruik maakt van een vier-assig mechanisme dat de ski aan elkaar verbindt en afdicht bij het vouwgewricht. Dit wordt gecombineerd met een met koolstof versterkte fusieplaat die dient als een dragend platform voor ondersteuning. De twee componenten werken samen om de ski stijfheid te geven voor superieure prestaties, maar zorgen er ook voor dat de ski kan worden opgevouwen tot een gemakkelijk te transporteren, compact pakket.

Voyager_Samo_Vidic_Obertauern_High-Res-0P2A4690

Nieuwste Elan producten