Rossignol

JS_Merkpagina_Banner_1900x500_copy

Rossignol is het iconische wintersportmerk. Het is gericht op alle liefhebbers en biedt producten (uitrusting, kleding en accessoires) voor alpineskiën. Met de aantrekkelijke en technische producten van Rossignol kunnen bergliefhebbers de vele activiteiten van de berg en de uitgestrekte open ruimte volledig ontdekken. Voortbouwend op geschiedenis en lange staat van dienst in de bergen heeft Rossignol besloten dit allemaal samen te brengen in een unieke filosofie: Bouw het hele jaar door de meest inspirerende en iconische wintersport- en lifestyle-merken ter wereld. Met 100-jarige geschiedenis probeert Rossignol beweging te creëren, aan te moedigen en te stimuleren.

Forza, license to carve

Post-31-01-carousel-3

Pure betrokkenheid en volledige hoeking voor ervaren skiërs. De Rossignol Forza ski's zetten een nieuwe standaard voor geavanceerd carven. Oversized afmetingen gecombineerd met Supersize Sidecut ondersteunen agressieve hoeking en maximale controle bij hoge snelheidsbogen. Deze innovatieve vorm, gecombineerd met een in de race beproefde constructie, laat je van bocht naar bocht vliegen met volledige betrokkenheid, volledige controle en maximaal plezier. Race-Proven Dampening PEFC-gecertificeerde populierenhouten kern beperkt trillingen voor race-bewezen stabiliteit met een focus op duurzaamheid.

Zelfverzekerde stabiliteit, volledige controle
Rossignol ’s gepatenteerde Line Control-technologie elimineert tegenbuigen voor vloeiende stabiliteit onder alle omstandigheden. 
Maximale randcontrole
De rechthoekige zijwandconstructie levert grip, precisie en kracht.
Soepel, krachtig gevoel
Titanium absorbeert trillingen en brengt kracht over op de ski’s.
Volledige, nauwkeurige krachtoverdracht
Het versterkte torsiepunt zorgt voor een nauwkeurige, volledige krachtoverdracht via de punt.
Stuurbekrachtiging
Supersize Sidecut gecombineerd met brede afmetingen en langere lengtes voor maximale stuurkracht door de bocht.
Premium, duurzame afwerking
Het premium hardtop-bovenblad en geïntegreerde tipbescherming maximaliseren de duurzaamheid en verbeteren de graphics om de levensduur van ski’s te verlengen.

Rossignol x Fairly Made

Als onderdeel van voortdurende inzet van Rossignol om de impact van het bedrijf te verminderen, streven ze naar verbetering op de werkomgang met textiel. Via Fairly Made hebben ze een kader van ethische inkoop en een uitgebreide levenscyclusanalyse ingevoerd om:

De voetafdruk beter de begrijpen op basis van vier productiegebieden: materiaalbron, impact op het milieu, recycleerbaarheid en de sociale impact.

Het verbeteren van de efficiëntie van de toeleveringsketen en partners van Rossignol aan te moedigen om hetzelfde te doen.

Dankzij een volledige levenscyclusanalyse kan de impact van een kledingstuk bestudeerd worden aan de hand van zestien criteria, dankzij gegevens verzameld door Rossignol en de leveranciers. Het is een 360-gradenbeeld zowel voor Rossignol zelf als voor de consumenten. Met de hulp van Fairly Made heeft Rossignol voor de 150 stuks van de lente-zomercollectie ’23 geholpen om het standaard in de sector te verhogen voor de aanschaf van schone, primaire materialen en tegelijkertijd de transparantie in de productie van kledingstukken te verbeteren, zowel op het gebied van het milieu en sociale kanten van fabriekspraktijken.   

6475c1525045d80008a274ca

Nieuwste Rossignol producten