Blog starten met golf

JG_Starten_Met_Golf_Category_1900x500

STARTEN MET GOLF

Als je geïnteresseerd bent in golfen of net begonnen bent met deze prachtige sport, dan zijn er een aantal dingen die je moet weten. Golf is een sport die zowel mentale als lichamelijke inspanning vereist en die creativiteit beloont. Een van de voordelen van golf is dat je altijd buiten bent en dat geen enkele ronde hetzelfde is. Golf is toegankelijk voor iedereen en er zijn meer dan 200 golfbanen en 270 golfverenigingen in Nederland. Als je wilt leren golfen, dan zijn er veel banen en clubs waar je terecht kunt voor een kennismaking les of clinic. Met de juiste begeleiding sla je binnen de kortste keren je eerste bal raak en dat gevoel is onbetaalbaar!

Waar moet ik beginnen?
Het aanleren van golf is geen eenvoudige taak die in slechts een paar dagen kan worden voltooid. Golf is een complexe sport en het beheersen van de basisprincipes en het lanceren van die eerste, mooie, lange bal vereist vooral als beginner les. Hoewel het nemen van golfles niet verplicht is, kan het je helpen om een goede basis te leggen voor het behalen van je baanpermissie en handicap, en om blessures te voorkomen. Een goede techniek is niet alleen belangrijk voor resultaten en plezier, maar ook voor de veiligheid tijdens het beoefenen van de sport.

Een voordelige manier om kennis te maken met golf is via een clinic of kennismaking les. Het fijne van een clinic is dat je het samen met vrienden of familie kunt doen. Hierbij leer je de basisvaardigheden van golf, zoals het afslaan, slaan met de 'ijzers', pitchen, chippen en putten. Het kan ook dat je de voorkeur geeft aan een individuele kennismaking les om te ontdekken of golf iets voor jou is. Deze lessen kosten meestal niet meer dan twintig euro en soms worden ze zelfs gratis aangeboden.

Golfstart
Als je wilt beginnen met golfen, heb je een GVB of baanpermissie nodig om de baan op te mogen. Maar hoe kun je het beste starten met deze sport? Golfstart, een initiatief van de Nederlandse Golf Federatie, biedt de ideale oplossing. Met Golfstart kun je binnen zes lessen al op de golfbaan staan en het spel ervaren. Je krijgt altijd les van een PGA golfprofessional in groepsverband, wat niet alleen motiverend werkt, maar ook gezellig is. Tijdens ongeveer tien lessen maak je kennis met alle basisslagen van de sport en leer je de juiste technieken. Zo word je voorbereid op het golfregelexamen en kun je uiteindelijk je eerste ronde lopen om je handicap te behalen.

Op het Golfstart-platform kun je eenvoudig lessen online boeken via de website https://golfstart.golf.nl/. Hier vind je meer informatie over het programma en kun je filteren op afstand van je woonplaats, datum en dagdeel. Of je nu jong of oud bent, beginner of gevorderd, Golfstart biedt een gedegen start in de sport waar je jaren plezier van zult hebben!

Uitgelichte producten

Onze specialist

"Beginnen met golfen? geen probleem! Bij Jumbo Sports
ben je aan het juiste adres. Ons team van experts staat klaar
om je te helpen bij het kiezen van de juiste clubs, ballen,
schoenen en andere accessoires die passen bij jouw niveau en
speelstijl. Kom langs en ontdek ons assortiment!"

Onze specialist

"Beginnen met golfen? geen probleem! Bij Jumbo Sports
ben je aan het juiste adres. Ons team van experts staat klaar
om je te helpen bij het kiezen van de juiste clubs, ballen,
schoenen en andere accessoires die passen bij jouw niveau en
speelstijl. Kom langs en ontdek ons assortiment!"