Hoe kun je jouw golfspel verbeteren?

Hoe kun je jouw golfspel verbeteren?

Weet jij al hoe je jouw golfspel in het nieuwe jaar gaat verbeteren om je handicap nog verder omlaag te brengen? Wij geven je graag een aantal tips.

1. Bepaal een doel

Het helpt enorm als je iets hebt om naar toe te werken. Dus bepaal een doel voor 2022. Stel je zelf bijvoorbeeld als doel om aan het einde van het jaar op handicap XX te zitten. Naast dat het enorm helpt is het ook nog eens leuk en stimuleer je jezelf als je een doel stelt.

Maak het uitdagend, maar ook realistisch. Als je dus al jaren golft en je zit nu bijvoorbeeld op handicap 36, stel jezelf dan niet als doel om aan het einde van het jaar op handicap 10 te zitten. Want zo’n handicapverbetering in één jaar is waarschijnlijk iets te ambitieus. Bekijk vooral voor jezelf waar je naar toe wilt werken en wat voor jou een uitdagend, maar ook haalbaar doel is. 

2. Meten = weten

Dat geldt natuurlijk voor heel veel zaken, maar hoe fijn is het als je bijvoorbeeld op de fairway staat en je moeilijk kunt inschatten hoeveel meter het is naar de vlag of naar die bunker die net voor de green ligt?

Een afstandsmeter (rangefinder) of GPS Horloge bieden in deze situaties uitkomst. Zij stellen je in staat om, waar je in de baan ook ligt, aan te geven wat de afstanden naar de vlag en hindernissen zijn. Dat maakt het een heel stuk makkelijker om de juiste club uit je tas te pakken voor de volgende slag. Als jij bijvoorbeeld op je horloge ziet dat je op 130 meter van de vlag ligt en je weet dat je met een volle swing met je ijzer 7 ongeveer 130 meter slaat, dan weet je direct dat je die club uit je tas moet pakken.

Afstandsmeters en GPS Horloges hoeven niet per sé veel geld te kosten. Bekijk ons aanbod van merken als Garmin, Bushnell, Zoom, Golfbuddy maar eens op deze pagina.

3. Train regelmatig

Open deur? Absoluut! Maar onderschat niet het belang van regelmatig trainen. Neem je bijvoorbeeld voor om iedere week twee keer te trainen. De ene keer focus je volledig op je golfswing en sla je vanaf de driving range enkele ballen met al je clubs (woods en ijzers). De tweede keer die week train je het korte spel; chippen, putten en eventueel wat bunkerslagen.

Als je dit iedere week doet zul je merken dat je constanter wordt in je spel. Herhalen is namelijk de sleutel om constanter te worden in je spel. Heb je moeite met bepaalde onderdelen en heb je het idee dat je niet verder komt, overweeg dan om (weer eens) een paar golflessen bij je golfpro te nemen.

Is twee keer per week trainen niet haalbaar voor je, dan kun je bijvoorbeeld ook kiezen om het uit te smeren over twee weken.

4. Train thuis

De winter is de ideale periode om ook thuis te trainen. Daar heb je niet veel ruimte voor nodig. Bijna iedereen heeft thuis (binnen) wel een paar meter over om een puttingmat neer te leggen. Ideaal om lekker thuis te werken aan je putting game! Is een puttingmat dan wel echt representatief voor een green op de golfbaan? In grote lijnen zeer zeker. Maar het allerbelangrijkste is dat je met een puttingmat heel goed kunt werken om constant te worden in je puttingstroke (putt-beweging), zowel qua richting als snelheid. En een goede putter kan veel slagen winnen in de baan!

Heb je toevallig in je tuin ruimte om ook daar nog wat kort spel te oefenen, dan is dat natuurlijk mooi meegemomen. 

Bekijk hier al onze traingsartikelen.

5. Laat een gratis check-up doen voor je set

Natuurlijk wil je het nieuwe jaar fanatiek beginnen. Ons advies; kom aan het begin van het nieuwe jaar eens langs met je set in één van onze superstores. Dan doen we gratis een check-up. Hoe zien je ijzers eruit? Zijn je grips nog wel goed? Want een goede grip zorgt voor goede controle, maar een mindere grip zorgt ook voor minder goede controle en dus vaak minder goede prestaties. Neem gerust ook je golfschoenen mee. Dan checken we die ook meteen en mocht het nodig zijn kunnen we je direct helpen met het kiezen en plaatsen van de juiste, vervangende spikes. En laten we je zien hoe je jouw golfschoenen nog beter kunt onderhouden voor een langere levensduur en laten we je graag zien wat je kunt doen tegen stinkvoeten.

Zo’n check-up in de Jumbo Golf superstores is gratis en zo weet je zeker dat het niet aan je materiaal zal liggen als je de baan in gaat.

Overzicht van onze superstores.

6. Voorjaar de ideale tijd om te kiezen voor (een) nieuwe club(s)

Overweeg je om die set waar je al jaren mee speelt te vervangen voor een nieuwe set? Of speel je al jaren met een oude driver en wil je kijken of je met een nieuwer model verder en beter slaat? Dan is het voorjaar in onze ogen de beste tijd om nieuw materiaal aan te schaffen, zeker als je daarna regelmatig gaat trainen. Met de combinatie van nieuw materiaal en regelmatig trainen kun je mogelijk echt stappen maken in je niveau.

In al onze superstores zijn professionele clubfittingruimtes aanwezig, voorzien van Trackman Technologie. Hier kun je, onder begeleiding van onze professionele clubfitters, gratis de allernieuwste golfclubs uitproberen. Samen kijken we welke clubs het beste bij jouw golfswing passen. Want iedere golfswing is anders, dat zit vaak in de kleinste details. 

Maak gratis clubfittingafspraak*

Helaas zijn onze superstores sowieso t/m 14 januari vanwege de Coronamaatregelen gesloten.