Zaal sticks

Zaal sticks
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 76

 1. -6%
  The Indian Maharadja Solid Indoor
  Normale prijs € 34,95 Vanaf € 32,99
 2. -8%
  The Indian Maharadja Sword 00 In
  Normale prijs € 64,95 Vanaf € 59,99
 3. -7%
  Osaka Indoor Vision Pro Bow
  Normale prijs € 70,00 Vanaf € 64,99
 4. -7%
  Brabo IT Tribute TC-3 CC JR
  Normale prijs € 29,99 Vanaf € 27,99
 5. Grays Indoor Exo
  Vanaf € 30,00
 6. -14%
  Dita MegaPro C20 J-Shape
  Normale prijs € 34,95 Vanaf € 29,99
 7. -7%
  The Indian Maharadja Sword 10 In
  Normale prijs € 74,95 Vanaf € 69,99
 8. -14%
  Brabo IT Tribute TC-3 CC
  Normale prijs € 34,99 Vanaf € 29,99
 9. -4%
  Osaka IPT 30 Low Bow
  Normale prijs € 135,00 Vanaf € 129,99
 10. Dita MEGATEC C15 WOOD J-SHAPE
  Vanaf € 29,99
 11. -19%
  Grays 100i Ultrabow Indoor
  Normale prijs € 37,00 Vanaf € 24,99
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 76

ZAALSTICKS

Een goede hockeystick is de basis van alles bij hockey. Hockeysticks zijn er in vele soorten, kleuren en maten, van juniorsticks tot seniorsticks en keepersticks. Jumbo Golf & Hockey heeft een enorm assortiment aan zaalhockeysticks van alle bekende topmerken als Adidas, Osaka, Grays, The Indian Maharadja, Mercian, Brabo, Dita en vele andere merken.

Bekijk het enorme assortiment hier in on ze webshop of in één van onze winkels. In onze Jumbo Hockey winkels kun je onze sticks gratis uitproberen, zodat je zeker weet dat je een stick koopt die ook echt bij je past. In dat geval bieden we ook 60 dagen tevredenheidsgarantie op de aankoop van je stick. Ben je binnen die 60 dagen toch niet helemaal tevreden? Dan lossen we dat op.

Daarnaast hanteren we onze Europese prijscheck op onze hockeysticks. Dat betekent dat je nooit te veel betaalt voor je zaalhockeystick bij Jumbo Golf & Hockey.

Voor de beste zaalhockeysticks, de meeste keuze en de beste prijzen moet je bij Jumbo Golf & Hockey zijn.

Hoe kies je de juiste zaalhockeystick?

Een groot verschil met veldsticks is dat je met zaalhockeysticks uitsluitend mag pushen. Op het eerste gezicht lijken de meeste zaalhockeysticks veel op elkaar, maar de samenstelling kan sterk verschillen omdat er diverse materialen worden gebruikt. De meeste zaalsticks bestaan uit een combinatie van hout en glasfiber. Professionele zaalsticks bevatten vaak ook nog een bepaald percentage carbon. 

Bij Jumbo Golf & Hockey vind je altijd een uitgebreid assortiment aan zaalhockeysticks van verschillende merken én verschillende materialen. Op deze manier kunnen wij jou altijd een stick bieden die bij je past. Onze specialisten in de Jumbo Hockeystores kunnen je daar heel goed in adviseren én je kunt een stick bij ons altijd uitproberen op onze veldjes in de winkel zodat je zeker weet dat je de juiste stick koopt. Daarbij bieden we ook onze 60 dagen tevredenheidsgarantie. 

De juiste sticklengte

De lengte van een stick is vooral voor kinderen van groot belang. Met een te lange stick is het erg lastig om de techniek in de vingers te krijgen. Met een te korte stick merk je al snel dat je minder slagkracht hebt en is de kans groot dat je niet de juiste houding aanneemt. In onderstaande tabel vind je de lengte van de stick die hoort bij de lengte van een kind. Sticklengtes worden altijd aangeduid in inches. (Één inch is 2,54 CM).

Let er altijd op dat een stick nooit boven je navel uitsteekt. Dit is uitsluitend van toepassing op junior sticks, bij senior sticks speelt dit geen rol. 

 Lengte tot je heup

 Sticklengte

 < 45 cm

18 inch

 45 - 53 cm

21 inch

 53 - 60 cm

24 inch

 60 - 63 cm

25 inch

 63 - 66 cm

26 inch

 66 - 68 cm

27 inch

 68 - 71 cm

28 inch

 71 - 73 cm

29 inch

 73 - 76 cm

30 inch

 76 - 78 cm

31 inch

 78 - 81 cm

32 inch

 81 - 83 cm

33 inch

 83 - 86 cm

34 inch

 86 - 88 cm

35 inch

 88 - 91 cm

36 inch

 > 91 cm

36,5 inch


De meest gebruikelijke lengte voor senioren is 36,5 inch, oftewel 92 centimeter. Mocht je ondanks de juiste houding alsnog geregeld last hebben van je rug, dan biedt een langere stick wellicht uitkomst. 

Een stick heeft verschillende krommingen, wat zijn de verschillen?

Iedere hockeystick heeft een kromming, die wordt aangeduid in millimeters (mm). De kromming van de stick ligt over het algemeen tussen de 16 en de 25 mm. Volgens de officiële reglementen is de maximale kromming 25 mm. Het uitkiezen van een stick blijft een hele persoonlijke keuze. Denk daarbij goed na wat jij wil dat de stick moet kunnen en wat jij met de stick veel in het veld doet. De kromming van de stick is hierin een belangrijk onderdeel.

Als beginnend hockeyer kun je het beste kiezen voor een stick met een minimale kromming of een stick met een hoge Curve Location (hierover later meer). Dit soort hockeysticks hebben in het begin een betere controle over de bal met stoppen/slaan. Hierdoor kan de beginnende hockeyer beter een techniek ontwikkelen.

Sticks met een grotere kromming of een lage Curve Location zijn over het algemeen voor de gevorderde hockeyers aangezien er voor deze soorten sticks een betere techniek gevraagd wordt.

Er zijn vele soorten krommingen mogelijk voor een hockeystick. Daarbij is de Curve Location van belang. Dat is het punt, vanaf de krul gemeten waar de kromming van de stick wordt ingezet. Dit duidelijk wij aan in centimeters. Simpel gezegd is de Curve location het punt, wanneer je de stick op de grond legt, waarbij de stick het hoogtepunt heeft.

Bij de goede keuze van een kromming, kun je ervoor zorgen dat je als speler nog meer jouw eigen spel benaderd. Hierbij kan men denken aan een Mid-Bow voor mensen die zich focussen op een gerichte passing en als tegenhanger een Extreme Low-Bow voor mensen die meer focus willen met 3D-dribbling of het slepen van een strafcorner.

De krommingen zijn grofweg te verdelen in de volgende klassen:

 • Mid-Bow (250-300mm)
  De Mid-Bow kromming is de meest gangbare kromming, deze stick is uitermate geschikt voor een startende hockeyer of een hockeyer die meer de focus op zijn passing legt. Door de hoge Curve Location kan er een gerichte strakke pass gegeven worden en zijn ballen het makkelijkst te stoppen. Dit soort kromming geeft een wat natuurlijkere vorm van hockeyen.
 • Pro-Bow (225-250 mm)
  De hockeystick met een Pro-Bow kromming is ideaal voor een allround speler, die zowel over techniek beschikt als een goede strakke pass. Doordat hij net iets lager kromt dan de Mid-Bow geeft hij iets meer speelgemak bij een indian dribble of verandering van speelrichting. Maar dit zonder dat hij gelijk alle voordelen van een Mid-Bow wegneemt en er nog veel behouden m.b.t. passing. 
 • Low-Bow (200-225mm)
  Hockeysticks met een Low-Bow kromming zijn sticks voor spelers die de 3D spel eigenschappen willen benaderen. Doordat de kromming onder in de stick pas echt begint(Curve Location) is het makkelijker onder de bal te komen, waardoor de bal makkelijker gelift kan worden in een actie of pass. Daarnaast is doordat de haak meer naar binnen staat de bal makkelijker te controleren bij het dribbelen. Wat wel belangrijk is bij een Low-Bow stick is dat je de slagtechniek iets dient aanpassen, doordat de haak meer onder de bal komt kan je sneller de bal omhoog slaan. Je blad zal als het ware verder open staan waardoor je de bal iets meer achter je zult moeten raken.
 • Extreme Low-Bow (20 0mm)
  De Extreme Low-Bow sticks zijn de sticks met de maximale late kromming. Hierdoor kan men maximaal onder de bal komen en wordt het 3D spel maximaal benut. Daarnaast zorgt een Extreme Low-Bow dat er makkelijker hoge ballen gespeeld kunnen worden.

  Dankzij de late kromming kom je beter onder de bal en geef je net dat extra zetje met de push. Hierdoor wordt een scoop of een liftpass makkelijk gemaakt. Veel sleep/cornersticks worden dan ook in deze mal gemaakt vanwege dat extra zetje. Deze zijn vaak nog voorzien van een sleepgeul(zodat de bal beter in de stick blijft tijdens de beweging) of een ovalen grip om alsnog binnen de grenzen van wat toelaatbaar is te blijven. Ook hier geldt weer dat je rekening houden moet met het aanpassen van de slag, daar deze snel omhoog kan gaan bij een standaard houding.