Cole Haan

JS_Category_Merkenpagina_ColeHaan_1900x500

Cole Haan is van oorsprong een Amerikaans schoenenmerk dat werd opgericht in 1928 door Trafton Cole en Eddie Haan. Het bedrijf werd gestart onder de naam "Cole, Rood & Haan" en richtte zich uitsluitend op de verkoop van herenschoenen. In 1975 werd Cole Haan verkocht aan een groep partners onder leiding van George Denney, die in het volgende decennium voortbouwden op de basis die Cole en Haan hadden gelegd. Tegenwoordig is het merk uitgegroeid tot een van de toonaangevende Amerikaanse schoenenmerken voor zowel heren als dames. Daarnaast richten ze zich tegenwoordig niet alleen op schoenen, maar bieden ze ook een breeds scala aan riemen, kousen, handtassen, handschoenen, sjaals, hoeden, bovenkleding en zonnebrillen. 

De Cole Haan Way

Nieuw_project_2

Bij Cole Haan ligt de focus op het begrijpen van de werking van het menselijk lichaam. Het merk zoekt voortdurend naar manieren om hun producten beter aan te laten sluiten op het lichaam. Dit noemen ze 'natuurlijk ontwerp'. Hierbij maken ze gebruik van milieubewuste, natuurlijke of gerecyclede materialen voor hun producten. Wanneer ze leer gebruiken, streven ze ernaar dit op een verantwoordelijke manier in te kopen.

Bij Cole Haan streven ze voortdurend naar verbetering. Ze leren en groeien bij iedere stap die ze zetten en werken graag samen met partners en leveranciers die dezelfde doelen hebben. Soms ontdekken ze nieuwe methoden en soms moeten ze fouten corrigeren.

Één missie

Cole Haan heeft het initiatief genomen om hun doelen en inspanningen voor zowel persoonlijke als wereldwijde verbetering te vertegenwoordigen. Ondanks hun bijna 100-jarige geschiedenis heeft het merk in het verleden al veel veranderingen doorgemaakt en het is nu tijd voor een nieuwe evolutie. Het initiatief, genaamd Cole Haan Change Forward, is gericht op het promoten van hun Grand.360 Design & Engineering System en het vinden van innovatieve manieren om hun producten duurzamer te maken, terwijl ze tegelijkertijd hun bekende reputatie voor prestaties, functie en vakmanschap behouden. Cole Haan begrijpt dat dit proces tijd kost, maar beseft dat elke grote verandering begint met een paar eerste stappen.

U_CH_23A_SHOT-063_SSP_NHO_C36739-W26783_V1

FlowerFoam

Cole Haan heeft een een gepatenteerde FlowerFoam-zool ontworpen die gemaakt is van minimaal 25% natuurlijk paardenbloem rubber en die de hele dag door comfortabel is. Deze revolutionaire zool is beschikbaar in verschillende stijlen, waaronder schoenen, sneakers en de nieuwste collectie ØriginalGrand Oxfords.

Sinds de lancering van hun eerste duurzame sneaker in het voorjaar van 2022, hebben ze hun assortiment van bewust vervaardigde producten uitgebreid. Hun Sustainable Collection bevat doordachte en innovatieve ontwerpen, van sportief en casual schoeisel tot tassen en accessoires, gemaakt met een minimum van 25% natuurlijk verkregen of gerecycled materiaal in gewicht.

Cole Haan, een Amerikaans schoenenmerk, werd in 1928 opgericht in Chicago, Illinois, door Trafton Cole en Eddie Haan. Het bedrijf heette oorspronkelijk "Cole, Rood & Haan" en richtte zich uitsluitend op de verkoop van herenschoenen. Tegenwoordig heeft Cole Haan zijn hoofdkantoor in zowel New York City als Greenland, New Hampshire, Verenigde Staten en biedt het een breed scala aan producten aan, waaronder heren- en damesschoenen, riemen, kousen, handtassen, handschoenen, sjaals, hoeden, bovenkleding en zonnebrillen. In 1975 werd Cole Haan verkocht aan een groep partners onder leiding van George Denney, die in het volgende decennium voortbouwden op de basis die door Cole en Haan was gelegd en het merk transformeerden tot een van de toonaangevende Amerikaanse schoenenmerken.

De Cole Haan Way

Bij Cole Haan richten ze zich op hoe het menselijk lichaam werkt. Ze zoeken altijd naar manieren om hun producten beter bij het lichaam te laten passen. Dit noemen ze 'natuurlijk ontwerp'. Ze willen milieubewuste, natuurlijke of gerecyclede materialen gebruiken voor hun producten. Als ze leer gebruiken, willen ze dit op een verantwoordelijke manier kopen.

Bij Cole Haan werken ze altijd aan verbetering. Ze leren en verbeteren bij iedere stap die ze zetten. Ze willen samenwerken met partners en leveranciers die dezelfde doelen hebben. Soms vinden ze iets nieuws uit en soms moeten ze fouten corrigeren.

Nieuw_project_2

Één missie

Ze hebben het Cole Haan Change Forward-initiatief opgezet om hun doelen en inspanningen te vertegenwoordigen om zichzelf en de wereld om hen heen te verbeteren. In de bijna 100 jaar dat ze bestaan, hebben ze veel veranderingen doorgemaakt. Nu is het tijd voor hen om ook te veranderen. Ze promoten hun Grand.360 Design & Engineering System en richten zich op het vinden van innovatieve manieren om hun producten duurzamer te maken, zonder afbreuk te doen aan hun reputatie voor prestaties, functie en vakmanschap. Het is een proces, maar ze weten dat alle grote veranderingen beginnen met een paar eerste stappen.

U_CH_23A_SHOT-063_SSP_NHO_C36739-W26783_V1

FlowerFoam

Ze hebben een gepatenteerde FlowerFoam-zool ontworpen die gemaakt is van minimaal 25% natuurlijk paardenbloem rubber en die de hele dag door comfortabel is. Deze revolutionaire zool is beschikbaar in verschillende stijlen, waaronder schoenen, sneakers en de nieuwste collectie ØriginalGrand Oxfords.

Sinds de lancering van hun eerste duurzame sneaker in het voorjaar van 2022, hebben ze hun assortiment van bewust vervaardigde producten uitgebreid. Hun Sustainable Collection bevat doordachte en innovatieve ontwerpen, van sportief en casual schoeisel tot tassen en accessoires, gemaakt met een minimum van 25% natuurlijk verkregen of gerecycled materiaal in gewicht.

Nieuwste Cole Haan producten