Starten met Golf

Starten met Golf

STARTEN MET GOLF

Overweeg jij ook om te starten met golf? Of ben je sinds kort gestart met golfen? Wat leuk! Als enthousiaste golfers nemen wij je graag mee in wat je nu wel en (nog) niet nodig hebt als je start met golf. Er is namelijk een enorme keuze aan golfclubs, tassen, schoenen en ga zo maar door. Bij Jumbo Sports vinden we het belangrijk dat iedereen zich een betaalbare golfset kan veroorloven. Daarom hebben we golfsets in alle prijsklassen. Zo heb je al een halve set vanaf € 149,99.

Wat je in onze ogen echt nodig hebt als je start met golfen is het volgende:

 1. Een golfset
  Zonder golfclubs ben je natuurlijk nergens. Maar waar moet je nu op letten bij het kiezen van een goede golfset?
  Begin je net met golfen? Dan voldoet een halve set in het begin al. Een halve set bestaat uit 6 clubs:een Fairwaywood, IJzers 5, 7 9, Sand Wedge en een putter. Liever een volledige set met 10 (of meer) clubs? Ook dat kan natuurlijk, dat bied je wat meer mogelijkheden in de baan. Bij ons vind je veelal sets van merken als Black Diamond, Wilson, Cobra, Callaway en BenRoss. 

  Typen golfclubs:
  * Driver: dit is de langste club in de tas, met het grootste clubhoofd; deze is bedoeld om de bal vooral heel ver te slaan.
  * Fairway: deze club komt na de driver. Ook deze clubs is met name bedoeld om ver te kunnen slaan
  * Hybride: deze club is bedoeld om makkelijker een bal (ver) uit het hoge gras te kunnen slaan.
  * IJzers: deze clubs zijn bedoeld om gemiddelde afstanden te slaan, mét enige controle. Hoe lager het cijfer, hoe langer de club en hoe verder je er mee kunt slaan. Zo sla je met een IJzer 5 bijvoorbeeld verder dan met een IJzer 8. Maar met een IJzer 8 kun je vaak iets preciezer slaan.
  * Wedges: deze clubs zijn iets korter dan ijzers en zijn vooral bedoeld om relatief kortere afstanden naar de green te slaan. Je kunt hiermee precies zijn en relatief veel controle hebben. Een sand wedge (SW) is specifiek bedoeld om een bal goed uit de bunker te kunnen slaan. Bunkers zijn de zanderige stukken op een golfbaan
  * Putter: de putter gebruik je uitsluitend op de green, het korte gras waar ook de vlag staat. Met de putter putt je de bal in de hole (het gat waar de bal uiteindelijk in moet).

  Golfclubs heb je zowel voor rechts- als linkshandigen. Bij golfclubs kunnen heren (meestal) kiezen tussen een stalen en graphite shaft (de shaft is de steel van de club). Over het algemeen spelen heren met een stalen shaft. Maar voornamelijk voor golfers die iets ouder zijn en die een wat lagere swingsnelheid hebben is een graphite shaft ideaal. Dames clubs zijn standaard voorzien van een graphite shaft. Graphite is wat lichter in gewicht en speelt daardoor vaak iets makkelijker. Ben je groter dan gemiddeld, dan heb je vaak iets langere clubs nodig. Ook deze verlengde golfclubs vind je in ons assortiment, maar ook kunnen we clubs voor je verlengen, zodat ze perfect bij je lengte passen. Advies, plan een gratis online clubfittingafspraak in bij één van onze golfwinkels. Dat kost je helemaal niets en bekijken we samen welke clubs het beste bij jou passen. Maak gratis clubfittingafspraak

 2. Een golftas
  Je neemt je clubs mee in een golftas. Het liefst ééntje die niet te zwaar is. Ons advies: begin met een standbag (ook wel carrybag genoemd). Deze tassen zijn voorzien van pootjes waardoor je de tas stabiel neer kunt zetten. Ook zijn deze tassen meestal vrij licht en voorzien van een stevige draagriem, zodat je de tas om je schouders kunt meedragen. Bekijk hier onze standbags.

 3. Golfballen
  Wat verder natuurlijk niet kan ontbreken is een golfbal! Golfballen zijn er in vele prijsklassen. Begin je net met golfen laat je dan niet van de wijs brengen door te denken dat golfballen met een hoge prijs automatisch de beste golfballen zijn. De kwaliteit van die ballen merk je vaak pas echt op als je op een behoorlijk niveau golft, anders zul je het verschil nauwelijks merken. Ons advies daarom als je start met golfen: ga voor de bulkdeals, zoals bijvoorbeeld de Black Diamond golfballen, 36 in een netje al voor €24,99 én ook nog eens het tweede netje voor de halve prijs. Tweede halve prijs geldt overigens ook voor onze andere goflballen (OP=OP en Superdeals uitgezonderd).

 4. Een passende golfoutfit
  Natuurlijk wil je wel gepast voor de dag komen als je de golfbaan op stapt. Maar zoals je in ons assortiment ook zult zien is de tijd veranderd en daarmee ook de outfits waarin wordt gegolfd. Zo is er voor iedere leeftijd, geslacht en budget mooie en passende golfkleding beschikbaar waarin jij je helemaal thuis zult voelen. Net als voor onze golfballen geldt ook voor al onze bovenkleding, dat je voor de tweede altijd slechts de halve prijs betaalt. Bekijk ons enorme assortiment golfkleding direct hier online of kom eens naar één van onze superstores. Je vindt bij ons golfkleding van populaire merken als Nike, J.Lindeberg, Kjus, Adidas, JackNicklaus, Chervo, Daily en vele anderen.

 5. Golfhandschoen
  Een goede golfhandschoen is erg belangrijk om je club goed vast te houden tijdens het maken van je golfswing. Wist je dat je een golfhandschoen altijd draagt aan je 'zwakke hand'. Dus ben je rechshandig? Dan heb je alleen een golfhandschoen nodig voor je linkerhand (en andersom). Ook op onze golfhandschoenen profiteer je van tweede halve prijs. Bekijk het aanbod golfhandschoenen hier. Je vindt bij ons golfhanschoenen van merken als Footjoy, Titleist, Callaway, Zoom en andere merken.

 6. Golfschoenen
  Om het af te maken heb je nog een paar golfschoenen nodig. Niet alleen omdat ze verplicht zijn op de golfbaan, maar ook om te zorgen dat je een goede grip hebt bij het maken van je golfswing. Golfschoenen zijn er van diverse merken, in diverse stijlen en ook voor ieder budget. Koop je bij ons een paar golfschoenen uit de nieuwste collectie, dan ontvang je daar gratis een giftcard bij. Ideaal voor je volgende aankoop. Bij ons vind je golfschoenen van merken als Footjoy, Nike, Skechers, Ecco en andere topmerken. Bekijk het aanbod direct online of kom naar één van onze superstores. Het voordeel van kopen in onze superstores is dat we je voeten opmeten en je zo zeker weet dat je met de juiste maat naar huis gaat. Daarom ontvang je in dat geval ook onze 60-dagen tevredenheidsgarantie.

Golfstart

Ben (of ken) jij een echte starter binnen de golfsport en wil je snel de baan in kunnen? Dan is Golfstart (een initiatief van de Nederlandse Golf Federatie) ideaal voor jou. Met Golfstart kun je namelijk al binnen zes golflessen de golfbaan in. Lees meer en boek je Golfstart golflessen direct online via deze link: https://golfstart.golf.nl/.