Wilson

JG_Wilson_Merkenpagina_1900x500

De Wilson Sporting Goods Company ziet in 1914 het licht als de eigenaren van een vleesverwerkingsbedrijf ontdekken dat de dierlijke resten prima geschikt zijn om snaren voor tennisrackets van te maken. Al snel worden ook de rackets zelf gemaakt, gevolgd door honkbalschoenen, kleding en ballen voor diverse sporten. Als Walter Hagen in hetzelfde jaar het U.S. Open wint en razend populair wordt, krijgt het bedrijf ook golf in het vizier. In 1917 rollen de eerste golfclubs van de lopende band en de Amerikaanse markt blijkt helemaal klaar voor een eigen golfmerk.

Maar liefst 62 Majors sleepte het legendarische Amerikaanse merk met zijn ijzers binnen. Meer dan welke andere golfproducent ook. Vanaf de jaren twintig van de vorige eeuw stond Wilson qua Majors geen enkel decennium met lege handen. Al was het in 2019 'kantje boord', toen Gary Woodland op Pebble Beach het U.S. Open won, slechts enkele maanden nadat hij contract bij Wilson had getekend. De invloed van Wilson op de golfwereld gaat echter verder dan het leveren van equipment voor kampioenen. Dat we met genummerde ballen spelen, dat we uit bunkers ontsnappen met een sand wedge, en dat grips aan de onderkant smaller zijn dan bovenin hebben we allemaal te danken aan Wilson. Het merk heeft een substantiële invloed gehad op de ontwikkeling van golf.

Wilson DynaPower

2022GF_Dyna_Power_Location_Rich_Harvest_439801

Zeventig jaar na de eerste lancering is er nu een nieuwe Dynapower-collectie het leven in geblazen, met krachtige verstelbare drivers en ijzers om het vertrouwen tijdens je swing te vergroten en maximale kracht achter elke slag te leveren. "Dynapower veranderde het golfspel zeven decennia geleden en het is tijd voor Wilson om het opnieuw te doen", aldus Tim Clarke, president van Wilson Golf. “Deze krachtige ijzers en verstelbare drivers zijn gebouwd met onze legendarische geschiedenis in gedachten blijven wij innoveren en topproducten leveren die het vertrouwen van golfers op alle vaardigheidsniveaus vergroten. Onze technologie is ongeëvenaard en we zijn buitengewoon trots op deze nieuwe lijn Dynapower-producten.”

Back and better than ever

The Odyssey Putters

In 1956 introduceerde Wilson het originele Dynapower-ijzer en zijn gepatenteerde doorlopende hosel die een revolutie teweegbracht in de gewichtsverdeling. Door gewicht uit de hosel te boren, kon Wilson het gewicht direct achter het slaggebied herverdelen voor meer kracht. De Dynapower ijzers uit 2023 bouwen voort op hetzelfde wegingsconcept om afstand opnieuw te definiëren. Met behulp van exclusieve Dynapower A.I. modellering analyseerde Wilson duizenden verschillende technieken om de perfecte variabele dikte-optie te ontwerpen. Vooral van midden tot teen, waar ongeveer 85% van de slagen wordt geraakt.

 

De nieuwe Dynapower Forged wordt door Wilson Golf beschouwd als een van de meest vergevingsgezinde 'player distance irons' ooit gemaakt. Dit komt door een combinatie van AI-computerontwerp, sleuven in de zool en een clubblad met verschillende diktes.

De Dynapower Forged, gemaakt van 8620 koolstofstaal, heeft een clubblad met variabele diktes om de balsnelheid te behouden, zelfs bij off-center slagen. De 'Power Holes' in de zool van de lange ijzers (4-7) zijn verbeterd om maximale afstand te genereren.

Het ontwerp met een diep zwaartepunt en meer gewicht in de teen zorgt voor veel stabiliteit (MOI), waardoor het ijzer zeer vergevingsgezind is. Dit resulteert in een hoge balvlucht die gemakkelijk te stoppen is op de green.

Jon Pergande, innovatiemanager bij Wilson Golf, zegt: "We hebben veel geïnvesteerd in R&D en door gebruik te maken van artificial intelligence tijdens de constructie konden we alle mogelijke variaties intensief testen. Het resultaat is een gesmeed ijzer met een geweldig gevoel en veel lengte, terwijl we het clubhoofd aantrekkelijk hebben weten te houden met een dunnere toplijn."

De Dynapower Forged ijzers worden standaard geleverd met een lichtgewicht KBS Tour Lite stalen shaft (R: 95 gram/S: 100 gram) of een Mamiya UST Recoil Dart 75 graphite shaft (65 gram).

De afgelopen 11 jaar is Odyssey de dominante nummer 1 putter wereldwijd. De putters worden niet alleen gebruikt door Callaway’s eigen gecontracteerde spelers; bijna 70 procent van de putters die deelnemen aan toernooien, wordt gebruikt door spelers die niet bij Callaway onder contract staan. Door de jaren heen heeft niemand meer innovatie, meer technologie en meer baanbrekende ideeën naar de puttercategorie gebracht dan Callaway. De inzet voor prestaties dat aangewakkerd wordt door nieuwsgierigheid, heeft de resultaten opgeleverd waar we vandaag de dag van genieten.

24-0175_Promo-Grid_Dynapower-Forged-Launch-Campaign_2.jpg.cq5dam.web.1200.1200

Highlights

22-1283_GBL_2023_Dynapower_Family_Launch_Toolkit_FNL_1080x1920

Stabiliteit / laag zwaartepunt clubhoofdontwerp: Dynapower ijzers
hebben een hoge stabiliteit clubhoofdontwerp bij excentrische slagen en een laag zwaartepunt dat zorgt voor een hoge afslag en steilere afdalingshoeken.

Krachtig, door spelers geprefereerd clubhoofd: Dynapower ijzers
Hebben een aangename bovenlijn en optimale offset voor een krachtig en gebalanceerd uiterlijk.

Neutrale bias, low-spin clubhoofd: De instelbare Dynapower Carbon driver
Is ontworpen voor prestaties van tourkaliber. Carbon helpt bij het maken van een lower spinning, mid-launch balvlucht dat zorgt voor maximale werkbaarheid en het mogelijk maakt om de maximale afstand uit je slag te halen.

Dynamische slagvlakdikte:
De PKR2 dynamische slagvlakdikte is geoptimaliseerd over het uitgestrekte gebied van het slagvlak om hogere balsnelheden mogelijk te maken.

Dynapower Fairwaywoods
Zijn voorzien van gewichtsverdeling naar achteren en een variabele slagvlakdikte om de hoogste balsnelheden over het hele slagvlak te leveren voor een hogere, zwevende balvlucht.

Ontwerp met een hoge stabiliteit:
Dynapower fairwaywoods hebben een achtergewicht van 12 gram om een ​​stabiel clubhoofd met een hoge stabiliteit te produceren dat vergevingsgezind en hogere lanceerhoeken levert.

Geavanceerde, op de tour geïnspireerde clubhoofdvorm: Testen van tourspelers resulteerde in een vlakker profiel voor een strakke opstelling achter de bal.

Dynapower Hybrids
demonstreren een laag zwaartepunt (CG) en variabele slagvlakdikte voor een gemakkelijk te lanceren balvlucht, nauwkeurige afstand en een door tourspelers geprefereerd, vlakker profiel voor een zelfverzekerde setup.

Kopontwerp met hoge stabiliteit:
Interne gewichtsverdeling plaatst het zwaartepunt laag en naar achteren om een ​​clubhoofd met een hoge stabiliteit te produceren voor meer vergevingsgezindheid en hogere lanceerhoeken.

Geavanceerde, op de tour geïnspireerde clubhoofdvorm: Testen van tourspelers resulteerde in een vlakker profiel voor een strakke opstelling achter de bal.

Bekend om hun toewijding aan innovatie, blijven Callaway-golfballen jaar na jaar een van de marktleiders in de industrie. Callaway's legendarische reeks golfballen zijn ontworpen voor golfers van alle niveaus, van de recreatieve speler tot de Tour-prof. Dankzij technologische vooruitgang door uitgebreid onderzoek en design. Je blijft altijd een streepje voor op de rest als je de Callaway-golfbal in het spel brengt.

Nieuwste Wilson producten