Evnroll ER2

0009337029_2.jpg

Cleveland Smart sole 4.0 Chipper Graphite

er3_2.jpg

Evnroll ER3

Evnroll ER2

-11%
Normale prijs € 369,00 Vanaf € 329,99
Levertijd:   Info icon

Evnroll ER2

Bijna twintig jaar geleden maakte Guerin Rife onder zijn eigen naam al putters met groeven in het clubblad – lang voordat andere producenten ontdekten dat deze technologie de bal consistenter laat rollen.

De grote commerciële doorbraak van de putterontwerper kwam echter vorig jaar, met de introductie van zijn Evnroll putters. Het clubblad - volgens Rife 'the sweetest face in golf' – heeft een uniek freespatroon dat ervoor zorgt dat de bal over het hele oppervlak dezelfde prestaties genereert en je putts dus accurater worden.

In het midden zjin de groeven breder (en is er dus minder contactoppervlak) dan aan de zijkanten. Hierdoor wordt er meer energie aan de bal overgedragen naarmate hij verder van de sweetspot wordt geraakt, zodat hij even ver rolt – waar je 'm ook raakt.

Het freespatroon zorgt ook voor een gear effect dat de bal terug naar het midden stuurt. Als je de bal op de hiel of de teen raakt, komt hij volgens de designer weer keurig terug op lijn. Ofwel: of je de bal nu raakt op de sweetspot, de hiel of de teen, hij rolt bijna even ver en eindigt ook bijna op dezelfde plaats.

De Evnroll putters hebben op de toplijn twee stippen, aan beide kanten van de centrale zichtlijn. Volgens Rife moet je bij putts die van links naar rechts breken, de bal voor de stip op de hiel oplijnen, en bij putts van rechts naar links kies je voor de stip op de teen. Hierdoor zou de bal aan de 'hoge kant' van de doellijn rollen, want 90 procent van de putts wordt 'laag' gemist.

Meer informatie
Name Evnroll ER2
Merk Evnroll
Geslacht male
Type ER2
Shaft model STEEL